1.043 kez okundu

web tasarım html dersleri -2 başlıklar

10 10 1.043 kez okundu incelendi

Bir önceki dersimizde ne görmüştük arkadaşlar ve aynı zamanda ilk dersimizdi okuma fırsatı bulamayanlar bu derse başlamadan ona göz atarsa daha keyifli olur derslerin takibi arkadaşlar.

Bir Önceki Dersimiz: Temel Html ve Html Sayfa Bölümleri Ders1

Devamında bugünkü dersimiz ise html yazılar ve yazıalrı biçimlendirme ile başlıkları görecez nedir bu biçimlendirme derseniz

  • Başlıklar
  • Kalın Yazılar (Bold)
  • İtalik (Yatık Yazılar)
  • Altı Çizili Yazılar

Bu dersimizde yukardaki örnekleri ele alıp uygulama yapacağız arkadaşlar sizlerde farklı örneklerle bol bol uygulama yapmanızı tavsiye ederim.

Başlıklar

Html kodlarda başlık etiketi arkadaşlar sayfa içerisinde kullanacağınız yazıların boyutlarını belirlemek için kullanabileceğimiz kodlar.

Başlık Değerleri standart olarak 1 den 6ya kadar farklı değerle istediğimiz büyüklükte başlığı seçebiliriz yalnız ve yalnız dikkat etmeniz gereken yazı editörlerinde rakam büyüdükçe yazı karakteri her zamn büyür 12 olan bir karakteri 18 yaparsanız mutlaka karakter büyür html başlık değerlerinde ise aksine rakam büyüdükçe karakter küçülür arkadaşlar.

1 den 6 ya kadar başlık değerlerimizin olduğunu belirttik bu durumda 1 en büyük başlık 6 ise en küçük başlık olacağı muhtemeldir şimdi başlıkları html kodlamada kullanımını görelim arkadaşlar.

Html Başlık Kodlarının Kullanımı

<h1> barış özcan H1 Başlık</h1>
<h2> barış özcan H2 Başlık</h2>
<h3> barış özcan H3 Başlık</h3>
<h4> barış özcan H4 Başlık</h4>
<h5> barış özcan H5 Başlık</h5>
<h6> barış özcan H6 Başlık</h6>

Evet arkadaşlar şimdi uygulama zamanı açıyoruz not defrerimizi ve yukardaki başlık kodlarını kopyala yapıştır yapmadan yazıyoruz ve farklı kaydet diyerek dosya adına basliklar.html adını verip masaüstüne kaydediyoruz hata olmadığı sürece aşağıdaki görüntüyü almalısınız.

Html Başlıklar

Başlıklar Nerede Kullanılır?

Bu tamamen size kalmış arkadaşlar bir ipucu vermek gerekirse yukarda kırmızı ile yer alan Başlıklar Nerede Kullanılır? yazısı aslında bir başlıktır bu şekilde istediğinizi yapabilirsiniz.

Html Kalın (Bold) Yazmak

Html tümüyle eylem bekleyen bir dildir arkadaşlar siz belirtmedikçe brşey yapmaz siz tek tek belirtmek zorundasınız yazınızın bir kısmı yada hepsini kalın (bold) yazmak isterseniz bunun için <br>Yazılar</b> etiketini kullanacağız arkadaşlar

Html İtalik (Yatık) Yazmak

Yazılarınıı yatık (italik) yazmak içinde arkadaşlar ihtiyacımız olan etiket <i>Yazılar</i> olarak kullanabiliriz.

Html Altı Çizili Yazılar Yazmak

Yazılarınızda altı çizili kısım yada tümünü yapmak isterseniz yukardaki kodlara benzer şekilde <u>Yazılar</u> kullanabiliriz.

Html Üzeri Çizili Yazılar

Pek kullanışlı olmasada bilmenizde fayda var bir yazının üzerini çizmek için <s>Yazılar</s> etiketini kullanabiliriz.

Html Satır Atlama

Normal yazı yazarken satır sonuna gelip entere basıp alt satıra insekte htmlde bu faydası olmaz onun için satır atlanacak yere <br> kullanacaz.

Paragraf Oluşturma

Paragraf oluşturmak için <p>Yazılar</p> kodları arasında kalan yazılar paragraf şeklinde görüntülenir </p> etiketi kapandıktan sonra yazılacak yazılar satır başından görüntülenmeye devam eder arkadaşlar.

Biçimlendirmelerin Uygulaması

Yukarda anlatmış olduğum etiketlerin html kodlarda uygulaması sizlerde boş bir not defteri açıp verdiğim kodları aynen farklı örneklerlede deneyerek bolca uygulayın.

<b>barış özcan Koyu Yazı</b>    <br>
<u>barış özcanAltı Çizili</u>  <br>
<i>barış özcanYatık Yazı</i>   <br>
<s>barış özcanÜstü Çizili</s>  <br>
<b><u><i>barış özcanKoyu Altı Çizili ve Yatık Yazı</i></u></b>

Kodlarımızı yazdıktan sonra farklı kaydet diyerek bicimler.html olarak masaüstüne kaydedin arkadaşlar hata olmadığı sürece aşağıdaki resimdeki görüntüyü alırsınız.

Yorum yap

Barış Ozcan Facebook Sayfasi
Barış Ozcan Twitter